Kort om Efterskolen Ådalen

kort om efterskolen

Siden her giver dig de vigtigst informationer om efterskolen på 3 minutter

Lille efterskole med fantastisk sammenhold

Du bliver én ud af cirka 80 elever, og du bor på et 2, 3 eller 4-sengsværelse. Alle lærere og elever kender hinanden rigtig godt.

Efterskolen Ådalen ligger i naturskønne omgivelser tæt på Aarhus. Aarhus å løber gennem skolen, og eleverne har tradition for, at nye kærestepar hopper i åen – lige meget om det er sommer eller vinter.

Kreative og udfordrende linjefag

Alle udvikler sig og kan være med i vores kreative linjefag. Uanset om du er øvet eller begynder ved skoleårets start. Du har dit linjefag i syv lektioner om ugen. Du fordyber dig i  dit linjefag hele året, eller du vælger et nyt til jul. Vælg mellem linjefagene:
Billedkunst – Drama – eSport – Film – Musik – Sport

9. eller 10. klasse på efterskole

Vi har ambitioner på dine og undervisningens vegne. Derfor er der altid to lærere i de boglige fag, så du kan få ekstra udfordringer eller ekstra hjælp. Alle boglige fag i 9. klasse er prøvefag på Ådalen.
I 10. klasse går du til prøve i dansk, engelsk og matematik og eventuelt tysk eller fransk.

Ådalens præsentationsvideo. Varighed 2.41 minutter.

Projektorienteret prøvefri 10. årgang

Har du afsluttet 9. klasse, kan du også gå på vores projektorienterede, prøvefri 10. årgang. Projek10L er din mulighed for at prøve kræfter med en tværfaglig og projektorienteret undervisningsform. Her byttes prøver og karakterer ud med skriftlige evalueringer og udtalelser.

Computeren er din skoletaske

Du får udleveret en MacBook ved skolestart, som du bruger i alle fag. Du bliver digital superbruger og behersker IT, når du skal videre på en ungdomsuddannelse.

Samfund, kulturforståelse og demokrati

Du får et obligatorisk fag med fokus på samfund, kulturforståelse og demokrati. På Efterskolen Ådalen har du medindflydelse på dit skoleliv. Vi styrker din kritiske sans og demokratiske handlekraft.

Musik- og teaterforestilling

I to uger bruger vi alle vores vågne timer og ideer fra linjefagene på at skabe en fælles musik- og teaterforestilling, som vi inviterer dine forældre, søskende og venner til at opleve.

Sund mad og et sundt efterskoleliv

Hver morgen går vi en tur sammen, så du bliver frisk og klar til dagen. Du spiser sund mad, der smager godt, er varieret og gerne økologisk. Der er en vegetarisk ret på menuen hver dag. Du er også selv i køkkenet en uge eller to i løbet af skoleåret, hvor du lærer at lave mad.

At flytte hjemmefra

Vi begynder efterskoleåret med et intro-forløb, der ryster alle sammen. Dine lærere hjælper jer med at fastholde og styrke sammenholdet i løbet af året.

På Ådalen begynder et liv uden far og mor – men du er aldrig alene. Du får tilknyttet en kontaktlærer, der er særligt opmærksom på dig, og som har kontakten til hjemmet. Vi er der for dig, når livet er lidt svært – og vi er der, når livet bare er for fedt.

Besøg Ådalen og få en rundvisning

Vil du se, om Efterskolen Ådalen er noget for dig? Du kan ringe på telefon: 87 68 22 00 i kontorets åbningstid og aftale en tid, eller booke et besøg, så kontakter vi dig.

Elever hopper i Aarhus Å, der løber gennem Efterskolen Ådalen

Eleverne har tradition for at hoppe i Aarhus Å, når de bliver kærester. Uanset årstiden.

Efterskolen Ådalen bygger på

• At den enkelte har medansvar, medindflydelse og medvirker til opbygningen af et skolefællesskab.
  • At samværet foregår i en atmosfære af ligeværd, tillid og åbenhed, hvori samtalen er af central betydning.
  • At læring og skabende virksomhed står centralt i skolens virke og udfordrer såvel lærer som elev.

Efterskolen Ådalens værdigrundlag