Musik på efterskole – sammenspil på linje

Musiklærer Randi og musik-elev Rebecca fortæller om efterskolens musiklinje (2.03 min)

Vælg musiklinjen på Efterskolen Ådalen, hvis du har lyst til at spille musik sammen med andre. Har du mod på at øve dig, og vil du lære at spille et instrument, eller blive endnu bedre end du er i forvejen, så grib en guitar, mikrofonen, trommesættet eller keyboardet og spil med.

På musiklinjen på Efterskolen Ådalen lærer du:

• at udtrykke dig gennem musik og blive bedre til at synge og spille
  • at lytte og skabe i samspil med andre
  • rytmik, pulsfornemmelse, musikforståelse og musikteori.
  • at spille andre og flere instrumenter
  • at indspille og producere din egen musik.

Hør mere om musik på linje til efterskolens besøgsdage

Er du interesseret i musik på linje på Efterskolen Ådalen, så tilmeld dig besøgsdage.

Akustisk og elektrisk sammenspil på musikefterskole

Vi arbejder på to sammenspilshold – et elektrisk og et akustisk. Du vælger selv, hvad du giver dig i kast med ved årets start. Vi har syv lektioner om ugen og lægger af og til nogle af timerne sammen, så vi kan tage ud af huset og få musikken helt ind under huden, deltage i workshops, åbne prøver og koncerter. Vores bands spiller foran andre efterskoler, og af og til laver vi små pop-up-koncerter foran et kamera til Facebook, rundt omkring på efterskolen eller i Aarhus, hvor vi skaber god stemning og viser, hvad vi kan.

Musikefterskole - musiklinje på efterskolen Ådalen

Efterskolens musiklinje har plads til både øvede og begyndere.

Efterskolens musik-instrumenter og øvelokaler

Du behøver ikke kunne spille et instrument, når du starter – vi skal nok vise dig, hvordan man holder en rockspade! Du får mulighed for at afprøve dine skjulte talenter, og selvom du har spillet leadguitar i fire år, kan der sagtens bo en dobbeltpedal-tosset trommeslager inden i dig.

Det vigtigste er, at du har lyst til at lære noget nyt og er frisk på at få en ukulele i favnen eller en mikrofon i hånden. Efterskolen har fuldt udstyrede musiklokaler med guitar, kontrabas, keyboard, hammond-orgel, klaver, bas, trommer, percussion, ukulele, et fuldt samba-orkester og mange flere instrumenter. Vi har også særprægede gamle vintage-instrumenter.

Vi har både et akustisk og et elektrisk musiklokale samt et lille lyd-studie, hvor vi indspiller vores numre.

Lyt til Chris og Oskars nummer “Venter” (kun lyd)

Nummeret “Venter” er skrevet af de musikalske efterskole-elever Chris og Oskar, og de har indspillet det i Efterskolens lydstudie. “Venter” blev udvalgt til finalen i DM i sangskrivning 2018.

Studietur til London med efterskolens musiklinje

London har sit eget soundtrack og et vibrerende undergrundsmiljø. Det skal vi opleve. I skoleåret 2019/20 rejser musiklinjen på studietur til musikkens hovedstad London.

Eksempler på forløb på efterskolens musiklinje

Året på musiklinjen er bygget op over perioder og genrer. Du vil blive præsenteret for alt fra Old Robert Johnsons Deltablues til Gloria Gaynors Discofever og Kurt Cobains lange grungehår. Gennem sammenspil, musikhistorie og lidt teori får du indsigt i musikkens væsen og udvikling, og du kan løbende genkende og stjæle de svedigste tricks fra forskellige stilarter.

• Singer-song-writer”, hvor du lærer at skrive og udtrykke dine egne sange – alene eller i et band.
  • ”Musik-nørd”, hvor du arbejder med musikteori, hørelære, akkord- og nodelære
  • ”Vinter-Reggae”, hvor kulden udskiftes med varme reggaerytmer
  • ”Performance”, hvor du lærer at udtrykke dig som DIG SELV og træner det at stå på en scene.
  • ”PartyRock” – et festorkester med høj volumen, som indbyder til dans – og mange, mange andre ting.

Musiklinje

Du bliver undervist i dit linjefag syv lektioner om ugen. Du fordyber dig i musik hele året, eller du vælger et nyt linjefag til jul.

Vælg mellem linjefagene

Hjalte spiller tangenter og får koret til at klinge.

Niels får musikken til at swinge. Han spiller kontrabas i sit eget weekend-band.

Musikalske nyheder fra bloggen

Se alle blog-nyheder