Studievejledning mens du er på efterskole

Studievejledning på efterskolen ådalen

Du får som minimum to individuelle samtaler med studievejleder Henrik Blæsbjerg under dit efterskoleophold.

Vores vellidte studievejleder, Henrik Blæsbjerg, hjælper dig med at finde ud af, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, når du træder ud ad efterskolens dør. Hvor trækker dine drømme dig hen – og hvilken uddannelse eller erhvervserfaring skal du have for at gå i den rigtige retning.

Vores studievejledning forbereder dig på fremtidens ungdomsuddannelser og uddannelsesmuligheder. Vores studievejleder har et stort netværk inden for samtlige ungdomsuddannelser, så han ved, hvad han taler om, hvad enten du gerne vil på en gymnasiel uddannelse, en teknisk uddannelse, en produktionsskole eller finde en alternativ vej gennem uddannelsessystemet.

Studievejledningen finder sted løbende, og hvad enten du går i 9. eller 10. klasse, har du som minimum to individuelle samtaler i løbet af efterskoleopholdet. Du kan også altid lave en aftale med studievejlederen i træffetiden.

Som forældre kan I trygt stole på, at vi tager os af rådgivningen om diverse ungdomsuddannelser – men I må selvfølgelig hellere end gerne vejlede og hjælpe til med at skubbe i den rigtige retning.

Brobygning
I løbet af skoleåret skal alle elever i 10. klasse deltage i et brobygningsforløb for at få afklaring omkring de efterfølgende uddannelsesmuligheder.

OSO – Obligatorisk Selvvalgt Opgave
På 10. klassetrin udarbejder du en obligatorisk selvvalgt opgave, som bliver bedømt med en skriftlig udtalelse og – hvis du ønsker det – en karakter. Formålet med OSO-opgaven er, at du dykker ned i din egen fremtid og finder en retning. At du sætter fokus på den uddannelse, du ønsker dig.

Du kan læse mere om samtlige uddannelser i Undervisningsministeriets uddannelsesguide.