Musik og teaterforestilling – stort årligt fællesprojekt

musik og teaterforestilling på Efterskolen Ådalen

Ida og Nanna synger for i årets musical om protestsange

Vi skaber musik og teaterforestillingen sammen

Igennem to uger skaber alle elever og ansatte i fællesskab en stort anlagt Musik og Teaterforestilling, som vi inviterer familie, venner og oplandets skoler til at se.

Vi laver selv det hele: historien, manuskript, musik, scenografi, kostumer, reklame, koreografi og beværtning af vores gæster.

Eleverne melder sig på kreative værksteder

• Drama
  • Sang
  • Dans
  • Scenografi
  • Presse / medier
  • Restaurant

I processen op til forestillingen er efterskolen på den anden ende. Almindelig undervisning er revet ud af kalenderen. Alt vi har lært i efterårets linjefag, og alle vores kreative kræfter sættes ind, så vi står klar, når tæppet går på premieredagen.

tre mand om en computer

Et af de kreative værksteder er medier og reklame.

Alle byder ind, alle er på scenen, og alle får chancen for at præstere noget stort. Det er sjovt, men også hårdt i processen, og på premiere-aftenen viser det sig altid, at det er det hårde arbejde værd.

I år opførte vi en teaterkoncert om protestsange gennem seks årtier. Sidste år genoplivede eleverne Henrik Ibsens historie om Peer Gynt. Forrige år fik vi alle ”Beatles-feber”.

stort kor på scenen på efterskolen Ådalen

Alle er på scenen. Her fra afslutningssangen i teaterkoncerten om protestsange.

Kreative linjefag

Vores dygtige efterskole-elever bruger alt, hvad de har lært i deres kreative linjefag og sætter en spændende musikalsk forestilling sammen.

Dramalærer

Ann Beate underviser i drama og er også tovholder på Musik og Teaterforestillingen.

Lærer på efterskolen ådalens dramalinje Ann Beate