Sund mad og køkkenfag

Sund mad i køkkenet - økolog og køkkenhold

Kokkene Tenna og Søren med ugens køkkenhold.

Du er med til at lave sund mad

Under dit efterskoleophold betyder maden mere for dig, end du måske er vant til. Du er på køkkenhold en til to uger i løbet af skoleåret. Mens du arbejder i køkkenet, er du fritaget fra dit normale skema og skal kun aflevere dine skriftlige opgaver.

I efterskolens køkken lærer du om basal madlavning, så du ved det vigtigste om at lave sund mad, når du en dag flytter hjemmefra.

I køkkenet lærer du:

  • at sammensætte et sundt måltid
  • at tilberede grønsager og genkende savoy-kål og pastinak
  • at bage brød
  • at stege kød og fisk
  • at arbejde med forskellige køkkenredskaber
  • at arbejde i et storkøkken og overholde deadlines, så vi får mad til tiden
  • om køkkenhygiegne

Varieret, velsmagende og sund mad

Vores madbudget er højt, og vi får lækker, varieret og sund mad. Når du spiser sundt, har du mere fysisk overskud, og du holder dig frisk i hovedet –  hele dagen.

Vi spiser meget grønt og frugt, og salatbaren varierer efter årstidens grønsager, så vi udfordrer måske dine smagsløg. Forhåbentlig er der noget for enhver smag. Der er også en vegetar-ret på menuen hver dag.

En dag om ugen spiser vi fisk, og vi har en ugentlig suppedag. Ellers står der som regel også en kød-ret på buffeten.

Eleverne er med til at bestemme maden, så du får dine livretter i løbet af året.

 

Økologi

På Ådalen er en stor del af maden økologisk, og vi har bronzemærket i økologi.

Kokke i køkkenet

Køkkenleder på efterskolen Ådalen Tenna Strøeh

Køkkenleder Tenna lærer dig både om sund mad og om at skrælle rødbeder.

Søren Graversen kok på efterskolen Ådalen

Vores kok Søren sikrer, at maden bliver færdig til spisetid.

Elitesmiley

Efterskolens køkken har helt styr på fødevare-hygiejnen, og har Fødevarestyrelsens elitesmiley.