Efterskoleelever fra Grønland og Færøerne

Elever fra Grønland og Færøerne på Efterskolen Ådalen

Færøske og grønlandske elever på Efterskolen Ådalen

Efterskolen Ådalen har tradition for at tage imod efterskoleelever fra Grønland og Færøerne.
Du skal kunne forstå og tale dansk nogenlunde.

Ådalen er en efterskole med 110 elever, der ligger midt mellem Aarhus og Skanderborg i Østjylland. Alle medarbejdere og elever kender hinanden rigtig godt.

Du bor på et 2, 3 eller 4-sengsværelse i et af vores elev-huse eller på elev-gangen. Drenge- og pige-værelser ligger side om side.

Du går i 9. klasse eller 10. klasse eller på vores projektorienterede prøvefri 10. årgang Studie10.

Vælg mellem fem linjefag

Du har dit linjefag 7 lektioner om ugen. Du har dit linjefag hele året – eller du vælger et nyt til jul. Vælg mellem:

Weekender og ferier

De fleste weekender kan du bo på skolen. Men af og til har du sikkert brug for at slappe af for dig selv, derfor skal du have en kontaktfamilie i Danmark, som du bor hos i nogle weekender og i ferier.

Studievejledning på efterskolen

Vores studievejleder, Henrik Blæsbjerg, hjælper dig med at afklare dine ønsker for fremtiden.

Særligt for grønlandske elever

Efterskolen Ådalen samarbejder med Det Grønlandske Hus i Aarhus omkring uddannelsesvejledning til det grønlandske uddannelsessystem.​

Som udgangspunkt tager grønlandske elever folkeskolens afgangsprøver, men grønlandske elever kan også vælge at tage de grønlandske skriftlige afgangsprøver i fagene grønlandsk, dansk, matematik og engelsk. Grønlandske elever kan også vælge at tage både de danske og de grønlandske skriftlige afgangsprøver. På Efterskoleforeningens hjemmeside kan du læse mere om reglerne for de grønlandske prøver. 

Optagelse på Efterskolen Ådalen

Hvis du er interesseret i et efterskoleår på Ådalen, så ring til os i kontorets åbningstid hverdage klokken 9-15 (dansk tid) på telefon + 45 87 68 22 00. Så aftaler vi et online-møde med vores forstander Kim. Du kan også bede om et online-møde ved at udfylde formularen nedenfor.