Komfortzonen. Den bliver sportseleverne på Efterskolen Ådalen trukket ud af gang på gang. I skoleårets første måneder har eleverne på sportslinjen firet sig lodret ned fra en silo, løbet terrænløb gennem bakker og mudder, trænet deres lige venstre i klassisk nævekamp. Og meget mere.

Efterskolens sportslinje bokser i Hinnerup Bokseklub

Benene let bøjede i god balance. Kroppen let foroverbøjet. Hænderne knyttede og håndleddene strakt i forlængelse af underarmen. Sportslinjen træner bokseteknik i Hinnerup bokseklub.

Sports-ekskursion med linjefaget

Cirka hver tredje gang sportseleverne har linjefagstimer, tager de ud af huset mod det uventede. Senest trak sportsfolket i polstrede læderhandsker og trænede fysisk styrke, kampvilje, hurtighed og slagkraft sammen med en vaskeægte legende inden for boksesporten – den tidligere europamester Christian Bladt.

Efterskoleelev bokser mod europamester Christian Bladt

Tidligere europamester Christian Bladt lærte sportseleverne basal bokseteknik.

Sports-ekskursion med linjefaget

“De færreste har prøvet at bokse rigtigt før, så det er nyt for alle. I sport prøver vi en masse forskellige sportsgrene. Det skal være sjovt og udfordrende, og samtidig skal alle kunne være med,” fortæller sportslærer Benjamin Gade.
“Vi har ikke en elite-tilgang til idræt.”

sports-ekskursion til svømmehal vandrutsjebane - efterskoleelev

En tur i svømmehallen er både træning og sjov.

Rapelling fra silo

Sammen med sportskammeraterne rapellede Christine sig ned fra en 15 meter høj silo.
“Det er skræmmende at stå på toppen af silo’en og læne sig bagover ud i intet. Jeg var meget bange for om sikkerhedsudstyret holdt,” husker Christine, der går i 10. klasse på Efterskolen Ådalen og har sport på linje.

“Da jeg stod sikkert på jorden igen rystede mine ben helt ukontrolleret. Samtidig tænkte jeg “YES, jeg gjorde det!” fortæller Christine.

rapelling efterskole

Yes, jeg gjorde det, tænkte Christine, da hun stod sikkert på jorden igen.

På jagt efter sportsgrenen

“Det mest spændende har indtil videre været klatring og rapelling, synes jeg. Men jeg kan også rigtig godt lide, når vi spiller volleyball og dyrker cross fit. Til gengæld kan jeg ikke fordrage at løbe, så løbetræningen er jeg ikke så vild med,” siger Christine.

Christine har valgt sport på linje fordi hun har en bred interesse for sport og gerne bevare sin gode form og måske endda forbedre den. Tidligere har hun gået til karate, svømning, badminton, håndbold, fodbold, gymnastik og dans.

“På sportslinjen prøver vi alt muligt forskelligt, så jeg satser på at finde en sport, jeg vil blive ved med at dyrke bagefter,” siger Christine.

Efterskoleelever på klatrevæg på sports-ekskursion

Christine får gode råd af Daniel i en lidt presset situation på klatrevæggen.

rapelling ned fra væg med sportsefterskole vandrutsjebane og håndtegn

killer slide - svævebane gennem skoven i malling

Sportslinjen prøver “killer slide” gennem skovene ved Malling

 

klatrevæg med efterskole pudder på klatrehænder

Klatring kræver smidighed, styrke og tørre hænder.

Efterskoleelev hænger på klatrevæg

Oliver hænger til tørre på klatrevæggen

Luftkamp i indendørs fodbold på efterskole indendørs fodbold

Boldspil ude og inde

Selv om sportseleverne konstant tager på sports-ekskursioner, dyrker de sport hjemme på efterskolen to-tredjedele af linjefagstimerne. Her spiller sportseleverne indendørs fodbold, håndbold, volleyball, høvdingebold, basket og badminton i salen. De dyrker cross fit, akrobatik og yoga. Udenfor spiller sportsfolket fodbold, ultimate frisbee og løber og cykler i Hørning og omegn.

mål i indendørs fodbold på efterskole

saksespark i indendørs fodbold på efterskole boksetræning efterskole

Efterskole-elever til Moesgaard Trail Run

Afslapning efter Moesgaard Trail Run (og det er altså ikke en øl løberne skåler i selv om det ligner 🙂 )

 

Læs mere om Efterskolen Ådalens sportslinje