Musik

Musik på linje

Sanger fra musik på linje

Keyboardspiller fra musik på linje

Trompetist fra musik på linje

Sådan arbejder vi:

Her skaber vi musikalsk magi – for os selv og for andre – og du skal ikke være bange for at få vabler af at øve dig, bare du er klar på at udforske musik sammen med os.

Året på musiklinjen er bygget op over perioder og genrer. Du vil blive præsenteret for alt fra Old Robert Johnsons Deltablues til Gloria Gaynors Discofever og Kurt Cobains lange grungehår. Gennem sammenspil, musikhistorie og lidt teori får du indsigt i musikkens væsen og udvikling, og du kan løbende genkende og stjæle de svedigste tricks fra forskellige stilarter.

Vi arbejder på to hold – et elektrisk og et akustisk. Man vælger selv, hvad man vil give sig i kast med ved årets start. Vi har fem linjetimer om ugen og lægger af og til nogle af timerne sammen, så vi kan tage ud af huset og få musikken helt ind under huden, deltage i workshops, åbne prøver, koncerter, m.m. Vi skal også prøve vores bandevner af foran andre efterskoler, og af og til laver vi små pop-up-koncerter foran et kamera til Facebook, rundt omkring på skolen eller i Aarhus, hvor vi skaber god stemning og viser, hvad vi kan.

Du behøver ikke kunne spille et instrument, når du starter – vi skal nok vise dig, hvordan man holder en rockspade! Du får mulighed for at afprøve dine skjulte talenter, og selvom du har spillet leadguitar i fire år, kan der sagtens bo en dobbeltpedal-tosset trommeslager inden i dig.

Det vigtigste er, at du har lyst til at lære noget nyt og er frisk på at få en ukulele i favnen eller en mikrofon i hånden.

Det lærer du

  • At udtrykke dig gennem musikken, og du lærer at lytte og skabe i samspil med andre.
  • Basisrytmik, pulsfornemmelse, lytteevne, motorik, musikforståelse og en masse andet, og så spiller vi en masse fede numre.
  • At spille andre og flere instrumenter end du gjorde før.
  • At indspille og producere din egen musik.

Hverdag på musiklinjen

Vi har både et akustisk og et elektrisk musiklokale samt et lille studie. Vi har en masse særprægede instrumenter såsom lækre, gamle vintageinstrumenter, og vi er ikke blege for at udforske, om man kan spille på f.eks. grøntsager eller lave et blæsband med 30 kazoo’er.

Eksempler på forløb

Forløbene kunne f.eks. være: ”Singer-song-writer”, hvor du lærer at skrive og udtrykke dine egne sange – alene eller i et band, ”Musik-nørd”, hvor du arbejder med musikteori, hørelære, akkord- og nodelære, ”Ådal Samba”, hvor musiklinjen transformeres til et farverigt sambaorkester og indtager Aarhus’ gader og stræder, ”Vinter-Reggae”, hvor kulden udskiftes med varme reggaerytmer, ”Performance”, hvor du lærer at udtrykke dig som DIG SELV og træner det at stå på en scene, ”PartyRock” – et festorkester med høj volumen, som indbyder til dans – og mange, mange andre ting.

Linjefag

Du bliver undervist i dit linjefag i fem timer om ugen. Du vælger nyt linjefag til jul, eller fordyber dig i det samme hele året.

Vælg mellem linjefagene

Musiklærere

Musiklærer Randi Gustafsson

Når musiklærer Randi ikke underviser på Ådalen, er hun sanger, musiker og komponist i sit eget band.

Besøg os

Musiklærer Niels Boelsmand

Niels er bassist, multi-kunstner og uddannet på konservatoriet. Han har en forkærlighed for kreative opsætninger, funky rytmer og gyngende basgange.