Workshop på teaterskolen Fourth Monkey 

På studieturen til London deltog dramaeleverne i workshops på flere af Londons teaterskoler. Og de så både klassisk og eksperimenterende teater.

“Teater er så mange forskellige ting. Vi så både stand-up og en musical – vi oplevede virkelig et stort spektrum af teaterlivet i London,” fortæller Frida, der går i 9. klasse og har drama på linje.

Dramalinjen i Pineapple Studios i London

“I pineapple studios prøvede jeg at danse hip-hop og street-jazz. Vi dansede også hula sammen med dansere, der skulle deltage i verdensmesterskaberne i hula – det var ret sjovt. Vi oplevede at blive en del af det danse-community, de lokale har omkring danse-skolen,” fortæller Frida.

Provokerende stand-up

Drama-eleverne oplevede den provokerende stand-up-komiker Lou Sanders fra første række i bydelen SOHO.
“Lou Sanders henvendte sig flere gange direkte til os efterskole-elever, og spurgte os blandt andet om, hvis far var “fittest”, griner Frida.

“Det var grænseoverskridende, men fedt. Jeg har aldrig været til Stand-up før, men jeg kunne godt tænkte mig at se mere stand-up.”

dramalinje på studietur til London

Nu går vi all-in på dramaholdet

Drama-eleverne deltog også i en workshop på skuespiller-skolen Fourth Monkey. En skole der arbejder med ensemble-spil, hvor alle er skuespillere, dramatikere, scenografer og instruktører på samme tid.

“Vi arbejdede med hinanden for øje. Gik rundt om hinanden to og to og skulle kommunikere ordløst med kroppen og hele tiden holde øjenkontakt. Det var meget intenst, og det arbejder vi videre med herhjemme,” siger Frida.

“Jeg kan mærke, at vi ikke længere er bange for at tage tingene seriøst på drama-holdet. Vi behøver ikke at grine afvæbnende, når vi laver noget fjollet. Vi tør gå all-in, og vi er meget tættere knyttet til hinanden på dramaholdet efter studieturen,” konkluderer Frida.

“Inden jeg begyndte på dramalinjen overvejede jeg ikke, om jeg skulle arbejde inden for teater-verdenen. Det gør jeg nu. Og London er fuld af muligheder.”

Dramalinjen til musical

“Det bedste ved hele turen var sidste aften, hvor vi så forestillingen Wicked. Det var så professionelt,  flot og overvældende,” vurderer Frida.

 

Drama-holdet boede på vandrehjem, hvor alt var lilla og lyserødt.

“I starten var det meget sjovt med pink, men det bliver man altså virkelig træt af at se på.”

Shakespeares teater The Globe efterskole-elev i klassisk shakespeare-kostume

Drama-eleverne kom bag scenen på det klassiske shakespeare-teater “The Globe”, der er opført som en nøjagtig kopi af det teater Shakespeare arbejdede på i 1600-tallet.

Læs mere om dramalinjen på Efterskolen Ådalen.