Skitur for både nybegyndere og øvede skiløbere. Sportslinjen rummer begge slags og alle rejste til Sälen i Sverige og stod på alpin ski.

“Vi havde god sne og løjperne på bjerget var gode, men der var koldt i Sverige” siger Albert, der går i 10. klasse og har sport på linje på Efterskolen Ådalen.

Albert har været på skitur 5-6 gange tidligere med familien – altid i Tyskland eller Østrig.

“Solen varmer ikke i Sverige,” konstaterer han.

Skitur med efterskole

Albert står gemt inde bag elefanthuen yderst til højre.

Skiskole på skitur

Hver morgen stod eleverne på sportslinjen tidligt op. Skiskolen begyndte nemlig klokken 9. Nybegynderne lærte at tage magten over skiene, så skiløberen, og ikke skiene, bestemte retningen og farten ned ad bjerget. Efter et par timer med ømme lårmuskler, øvelser med plov og plovsving i en hale efter skilæreren, stod de på ski på egen hånd.

Albert og de andre erfarne skiløbere fik ski-undervisning på øvet niveau.

“Jeg har aldrig gået i ski-skole før, og jeg har lært mig selv at stå på ski, så jeg synes faktisk ikke, at jeg behøvede skiskolen,” konstaterer Albert.

“Om eftermiddagen stod jeg mest på ski med Christine på de røde og sorte bakker.”

skitur med efterskole Sälen Ski i Sverige - alpin ski efterskole

Hele sportsholdet boede i én stor ski-lejlighed

“Det bedste ved ski-turen var helt klart fællesskabet – at være sammen med de andre. Jeg kom til at snakke rigtig meget med 2-3 stykker, som jeg ikke kendte så godt før,” siger Albert.

Sportseleverne boede i én stor lejlighed med køjesenge. Morgenmaden og aftensmaden havde efterskolens køkken pakket til dem i kæmpestore madkasser.

“Det værste ved turen var, at vi skulle stå tidligt op, og at vi selv skulle lave maden,” beklager Albert. “Men frokosten fik vi heldigvis altid på en restaurant.”

Efterskole-elever på skitur i skihytte

Sportseleverne boede i en stor ski-lejlighed, hvor de også spiste morgenmad og aftensmad.

Læs mere om sportslinjen på Efterskolen Ådalen.