Modige efterskole-elever firede sig ned ad en lodret væg. Andre sprang ud i det fri og greb akrobatisk en trapez i 10 meters højde. Eleverne på sportslinjen på Efterskolen Ådalen udfordrede sig selv i højderne på årets første sportsekskursion, der gik til Outdoor Xplore – et adventure-center i Malling.

Efterskolen Ådalens sportselever rapeller

Efterskolen Ådalens sportselever rappellede ned ad en 12 meter lodret væg.

Rapelling fra 12 meter højt tårn

I grupper på fire gik eleverne først op af en indvendig trappe i et 12 meter højt tårn. Så hjalp instruktøren dem i hoftesele, hjelm og komplet sikkerhedsudstyr.

“Jeg klatrede over tårnets jerngelænder og stillede mig med ryggen til afgrunden. Det var nervepirrende, og jeg begyndte at spænde i hånden og ryste i kroppen,” fortæller Filip fra sportslinjen.

“Så siger instruktøren, at man skal læne sig tilbage – bagud i intet. Det er rigtig sjovt, når man begynder at hoppe nedad. Når man mærker at man har fuld kontrol over at gå ned ad en væg. Det værste og det bedste ved at rapelle er lige det øjeblik, hvor man læner sig bagover,” vurderer Filip.

Efterskole-elev rapeller

Filips nedstigning ad væggen er lige begyndt.

Trapez-spring i 10 meters højde

Clea prøvede trapez-spring for første gang i 10 meters højde.

“Først klatrer man op af en 10 meter høj pæl. Nede fra jorden ser det ud, som om pælen står stille, men når man klatrer op, mærker man, at den svajer helt vildt meget i toppen,” fortæller Clea, der også har valgt sport som linjefag på Efterskolen Ådalen.

Elev fra Efterskolen Ådalen klatrer på pæl efterskole-elev pæleklatrer.

På toppen af pælen klatrede Clea op på en lille platform og stod oprejst.

“Instruktøren råbte, at jeg skulle kigge mig omkring og nyde udsigten. Der var langt ned, de andre så små ud, og pælen svajede. Jeg synes ikke, at jeg var nervøs, men alligevel fik jeg pludselig krampe i foden,” husker Clea.

“Instruktøren talte 1 – 2 – 3 – 4 – 5, og så sprang jeg. Jeg troede ikke, at jeg kunne springe de to meter hen til trapezen, men med alt den adrenalin i kroppen, var det ikke noget problem.”

Efterskole-elev springer trapezspring

Sportselev i luften i trapez-spring.

Cykelturen var (næsten) den største udfordring

Selv om enkelte råbte, at de ville hjem mens de rappellede, firede alle sig ned af væggen. Eleverne cyklede de 13 kilometer frem og 13 kilometer tilbage igen fra Outdoor Xplore i Malling. Og cykelturen var næsten den største udfordring, fortæller sportslærer Benjamin, der kom hjem med en stolt, glad, træt, øm og udmattet flok sportselever.

efterskole-elever højt til vejrs med røde sikkerhedshjelme

Clara og Christina højt til vejrs med sikkerhedshjelme

Efterskoleelev med sikkerhedsudstyr forud for rapelling

Clea gør sig klar til at læne sig bagover og rapelle nedad.

rapelling - efterskoleelever.

Frida på vej ned ad væggen.

trapez-spring i silhouet.

Efter trapez-springet slipper man trapezen og bliver firet ned i rebet.