Vores elever fik hyggeligt besøg af deres små brødre og søstre i efterskolens lillesøskende-weekend. Weekendlærer Karen er ikke naturfagslærer for ingenting, så inspireret af middelalderen satte hun både små og store søskende til at udtænke og konstruere de bedste kastemaskiner, blider og katapulter til et drabeligt slag.

blide bygget i ispinde.

Astrid bygger dybt koncentreret en kastemaskine af ispinde.

Udover krigsmaskiner bygget af ispinde, skulle de også bygge krigsskibe af avispapir. Konkurrencen gik ud på at skyde de andre gruppers skibe i brand, før ens eget skib blev ramt. Alle grupper havde 20 bomber  – sukkerknalder dyppet i sprit – og gruppen der bedst kunne styre vippemekanismen og sigtet vandt.

Sejrshyl gjaldede, og der var gejst og fuld knald på kampen. Det var svært at ramme, men kun ét skib undgik de brændende sukkerknalder.

Avisbåd i brand til lillesøskende-weekend

Avispapirs-båden i forgrunden er lige brudt i brand efter en fuldtræffer.

Avispapirs-skib i brand.

Selv om Hugo Helmig prydede masten, undslap heller ikke denne flotte skonnert de brændende sukkerknalder.

Plejehjemsfest i lillesøskende-weekend

Om aftenen var der fest. Konceptet var fest på plejehjemmet, hvor oldefar Tage fyldt 80 år og gamle venner, plejepersonalet og familien var inviteret. Plejepersonalet gik op i rollen med liv og sjæl, og de sørgede for at alle fest-deltagerne fik hænderne sprittet grundigt af inden de satte sig til bords.

klæd-ud fest på efterskolen

Rebekka (til venstre) fyldte 16 år i lillesøskende-weekenden og fik derfor den tvivlsomme ære at spille fødselaren den 80-årige Tage til plejehjemsfesten.

Udklædningsfest på efterskolen Ådalen

Alle fik roller som for eksempel Tages gråhårede venner til festen.