“Jo ældre jeg er blevet, jo ‘nicere’ synes jeg også min krop, den er,” fortæller Louise Kjølsen alias Twerk Queen til vores projektmager-klasse projek10l.

Projekt10l har nemlig skrevet en hel avis om krop og kropsidealer til Politikens aviskonkurrence for skoler. “Elsk dig selv – krop og idealer” lyder emnet, og emnet er udvalgt på en alvorlig baggrund. En undersøgelse fra organisationen Sex og Samfund viser nemlig, at 30 procent af alle 13 årige ofte eller hele tiden tænker på, om de vejer for lidt eller for meget. Og børn og unge, der er utilfredse med deres egen krop, er oftere ensomme.

“Jeg savnede helt klart kroppe, der repræsenterede min, dengang jeg var ung. Det har man i dag via sociale medier,” fortsætter Twerk Queen i projek10lernes interview.

Efterskolen Ådalens bidrag til Politikens aviskonkurrence

Projektmager-klassens bidrag til Politikens aviskonkurrence for skoler.

Vores projektmagere har skrevet artikler om netop de sociale mediers indflydelse på vores selvbillede. De har også skrevet om fællesbadning, narcissisme, hvad amputation gør ved selvopfattelsen, mode gennem tiden, og så har de interviewet en ung og en garvet croquis-model. Se hele Efterskolen Ådalens avis.

Satiretegninger i skoleavis

Eleverne har taget Politikens forkærlighed for satiretegninger til sig, og avisen er rigt illustreret med elevernes egne, skarpe satiretegninger.

“Ingen havde set det komme; at talebesvær var en bivirkning at botox.”

Projektklassen interviewede også journalist Thomas Skov Gaardsvig, og han får foreløbigt sidste ord om emnet:

“Hvis man kun ser tynde modeller med kæmpe bryster, så er det sådan, man tror, man skal se ud. Så jo flere helt almindelige og forskellige kroppe mans ser, desto bedre er det. Jeg synes alle, der stiller sig frem og viser noget af sig selv, er modige. Uanset om det handler om deres krop, eller om noget de har oplevet. Det er helt klart modigt at vise, at man er helt normal, selv om man ikke nødvendigvis ligner en tynd supermodel. Det hylder jeg,” siger Thomas Skov Gaardsvig til elevernes avis.

Læs mere om Efterskolen Ådalens projekt-orienterede 10. årgang Studie10

satiretegning - undertøjsmode gennem tiden

Mode gennem tiden