Sundhed og køkkentjans

Sundhed og køkkentjans

Rygning

Det er vigtigt for os at du lever sundt mens du er på efterskole. Derfor, og fordi loven siger det, må du ikke ryge mens du er på efterskolen eller i vores varetægt. Hvis du ryger inden du begynder skal du, sammen med dine forældre, sørge for at du er holdt op inden skolestart.

Du er med til at lave mad

Sund og god mad er også vigtigt. Under dit efterskoleophold kommer maden til at betyde mere for dig, end du måske er vant til. Du er på køkkenholdet én til to gange i løbet af skoleåret. Her er du fritaget for dit normale skema og skal kun aflevere dine skriftlige opgaver.

Det er køkkenholdet, som sammensætter ugens menu sammen med skolens kok, Søren. Vores madbudget er højt sammenlignet med andre efterskoler, og vi går meget op i at lave sund, varieret og lækker mad ud fra en solid viden om kost. Hver dag er der også en vegetarret, og du kan slå dig løs i salatbaren.

Motion

Hver morgen inden morgenmaden går du sammen med dine kammerater en lille tur. Her er lejlighed til at vågne langsomt op, følge naturens forandring og bevæge kroppen lidt. Derudover er der hver uge “bevægelse” i skemaet. Her er fokus på motiverende og sjov idræt.

Banner_gul_99x32
elitesmiley

Økologi

På Ådalen er en stor del af maden økologisk. Vi prioriterer mad af høj kvalitet fordi det er vigtigt både for din sundhed og for vores samfund.

IMG_2172