“Vi har glædet os til galla-festen i flere måneder. Vi trængte til en kæmpe-fest, der samlede året og venskaberne for os. Og festen var bare helt fantastisk,” konstaterer Benedikte.  Hun arrangerede årets store afsluttende galla-fest sammen med  en flok kammerater i galla-udvalget. En gallafest, hvor hverdagen for en stund skiftes ud med glamour.

gallafest eleverne danser lanciers

Les Lanciers til gallafest

Gallafestens højtideligste højdepunkt var da alle efterskole-eleverne dansede lanciers.

“Vi øvede to gange inden festen, og vi kunne turene … sådan nogenlunde,” griner Benedikte.

gallafest lanciers indmarch efterskole Indmarch les lanciers gallafest efterskole

efterskoleelever danser lanciers

“Det var sådan helt “unbelievable”, at det var nu, festen gik i gang. Og det var noget helt andet at danse, da vi fik tøjet på. Dansen handler jo meget om at vise sig frem,” konstaterer Benedikte.

Les lanciers blev populær i de højere sociale lag i 1800-tallets Frankrig og England og som sådan passer dansen perfekt til et udstyrsstykke som en galla-fest.”Visit-turen” og “kompliment-turen” er skabt til at vise jakken, den hvide skjorte og galla-kjolen frem.


Gallafest med lanciers


par danser lanciers til gallafest gallafest efterskole
Mølle i lanciers lanciers i balkjole
dans lanciers
efterskole lanciers sjovt at danse lanciers

Travl gallafotograf

Kameraets udløser glødede. Fotograf Annika forevigede de smukke unge mennesker og deres flotte, sjove og opfindsomme outfit.

“Mathilde, Maja, Daniel og mig begyndte at kigge på tøj allerede i december. Vi har glædet os til at klæde os på i lang tid. Mange af pigerne har hjulpet nogle af drengene med at kigge på jakkesæt og andet de kunne have på,” fortæller Benedikte. Viser nye sider af sig selv

På billedet herover står Benedikte sammen med de festklædte lærere. Hendes lime-grønne kjole med broderede blomster fandt hun til galla-festen for flere måneder siden.

“Til gallafesten ser vi nye sider af hinanden. Til hverdag går vi jo tit rundt i badesandaler og joggingbukser, så det er sjovt at se folk, når de virkelig har gjort noget ud af sig selv.”


gallafest efterskole fotograferingDer kommer flere opstillede galla-fotos længere nede i galleriet.

Årets kåringer til gallafesten

Gennem en sindrig demokratisk afstemning på nettet valgte efterskole-eleverne, hvem der skulle modtage årets priser. Kåringerne  blev offentliggjort til gallafesten.

årets bromance på efterskolen

Albert og Theo spiller både fodbold og musik sammen. Deres venskab blev kåret til årets bromance.

Årets grin på efterskolen

Nanna modtog prisen for årets grin. Vi kommer til at savne det!

stilikon på efterskolen

Til hverdag og fest er Benjamins outfit fyldt med originale detaljer. Blandt andet maler han selv sine sko, og han blev naturligvis kåret som efterskolens stilikon.

Blandt mange andre ting har Emma, Andrea, Cecilie, Maja og Matilde deres lange hår tilfælles. Flette-banden modtog prisen som årets gruppe.

årets hjælpende hånd på efterskolen

Thor hjælper hvor han kan, og for den fantastiske egenskab modtog han prisen årets hjælpende hånd.

årets smil på efterskolen

Julie vandt årets smil. Fordi smilet er vidunderligt, men også fordi hun tappert smiler “when the going gets tough” … som da hun for eksempel brækkede kravebenet tidligere på året.

kåringer til gallafest på efterskolen

Alle Nannas skønne egenskaber er måske ikke blevet værdsat helt nok i løbet af året. Det fik hun anerkendelse for til gallafesten.
årets par på efterskole

Kærligheden har blomstret næsten hele efterskole-året, og William og Maria vandt kåringen som efterskolens par.

Årets kåringer til gallafest på efterskolen

Mathilde vandt Årets Sommerfugl: Prisen for den største udvikling i løbet af efterskoleåret.

årets mor på efterskole

Hvem minder de andre om, at de skal smøre sig ind i solcreme, når uv-indekset er højt? Det gør Kasper. Og fordi han passer så godt på sine venner, vandt han prisen “Årets mor”.

årets største bommert på efterskolen

Den første uge organiserede Axel en “vand-challenge” blandt eleverne. Axel drak 20 liter vand … og måtte hentes af en ambulance. For den skole-start vandt han fortjent “Årets bommert”.

Årets efterskolelærer

Blæsbjerg er kommet tilbage til Ådalen. Det er vi rigtig glade for, og det er eleverne tilsyneladende også. I hvert fald vandt han den flotte pris som årets lærer.

Tre-retters menu til galla-festen

Til galla-festen skulle eleverne for en gangs skyld bare nyde at sætte sig til det fornemt dækkede bord. Lærerne serverede den portions-anrettede menu for eleverne. Og vaskede op bagefter.

Lærerbandet spillede til fællessang fra højskolesangbogen.


Flere galla-fotos…

Fotografen fik igen travlt med at forevige galla-par og venner. 

 

Live-musik og underholdning

På vores mini-festival-scene optrådte blandt andre de to efterskole-bands Station 354 og Red High Magic. De to bands har gennem foråret battlet om, hvem der kunne vinde kammeraternes gunst som efterskolen mest populære band. På årests store fest-aften … tadaaaa… var forbrødringen komplet, og de to bands gav nummeret Happy sammen.  

Når blåregnen blomstrer mindes vi årgang 40

I al hemmelighed tog Benedikte fra galla-udvalget i plantorama og købte en blåregn på vegne af årgang 40. På galla-aftenen plantede eleverne træet, og alle hængte en lille besked på grenene.

“Til foråret bliver blåregnen rigtig flot. Og så husker skolen vores årgang … for evigt,” insisterer Benedikte.Når blåregnen blomstrer,  vil vi altid tænke på årgang 40.

Koncert med Kris Herman

Singer-Songwriter Kris Herman gav koncert. Kris Herman spillede også for årgang 40 i begyndelsen af efterskole-året. Så koncerten sluttede endnu en ring til gallafesten.

 

Kris Herman Koncert efterskole

Følelsesfuld afslutning på gallafesten – og efterskoleåret

Eleverne dannede en cirkel, tændte hver et levende lys, og alle sang “Frit Land” og mindedes det begivenhedsrige efterskole-år.

“Festen var så stor, flot og følelsesfuld. Vi respekterede hinanden, og vi havde alle sammen de samme følelser. Vi kunne græde over for hinanden, og vi kunne græde sammen, for vi er fælles om det,” slutter Benedikte.

gallafest efterskole afslutning efterskolens gallafest slutter med en lyskreds

Besøg Efterskolen Ådalen

Besøg Efterskolen Ådalen til en af vores besøgsdage