”Det er intet, der betyder noget, det har jeg vidst i lang tid.”

Sådan lyder første replik i drama-linjens fortolkning af Janne Tellers ungdomsroman ”Intet”. Drama-holdet har skrevet bogen om til en uhyggelig forestilling, der handler om meningen med livet.

”Vi havde læst bogen og synes, det var spændende, hvordan børn udsætter hinanden for et gruppepres, der går helt galt,” fortæller Tine Fuglsang Sandrini, der går i 10. klasse og har drama på linje.

En gruppe skole-elever udfordrer hinanden til at skille sig af med deres kæreste eje, og smide det i ”Bunken af betydning”. Det begynder forholdsvis uskyldigt med en stjernekikkert og en smart gul cykel. Snart løber det dog helt af sporet, da gruppen i fælles ophidselse kræver større og større ofre af hinanden: En mødom, et opgravet barne-lig og en afskåret pegefinger.

Drama-forestilling på efterskole forestilling inspireret af Janne Tellers "Intet"

”Bogen og drama-stykket sætter tanker i gang om, hvordan man kan sige fra over for gruppepres. Og det oplever alle i hverdagen,” vurderer Tine, der også har været med til at instruere stykket.

Stunt og vold i teaterstykket

Stykket er temmelig voldeligt, og drama-holdet har haft et forløb om stunt, så de for eksempel kan tage troværdige kvælertag uden at komme til skade.

”Vi har båret hinanden flere meter oppe i luften, og vi begynder hver drama-time med tillidsøvelser og improvisationsøvelser. Så vi er helt trygge ved hinanden,” fortæller Tine.

Den katastrofale fortælling slutter med replikken: ”Alting er ligegyldigt. Det øjeblik I blev født, begyndte I at dø. Og sådan er det med alt”.

Læs mere om Efterskolen Ådalens dramalinje

Forestilling af efterskolens dramahold

Skole-elevernes gruppepres løber helt af sporet i forestillingen “Bunken af betydning”.