Søren blev nummer et. Kristian blev nummer to. De flotte placeringer opnåede sportseleverne fra Efterskolen Ådalen på 4-kilometer-distancen i Knæk Cancer løbet i Aarhus.

Sportsholdet og de hundredvis af andre deltagere løb på kryds og tværs  i Mindeparken på snart sagt alle slags underlag: grus, græs, asfalt og mudder.

løbsvinder fra sportslinjen på Efterskolen Ådalen

Søren Wille Kristensen på målstregen i 4-kilometers løbet, som han vandt i tiden 16.52 minutter.

Kanonformen kommer fra løbeklubben

Efterskolen Ådalen kan desværre ikke prale af at have opfundet et trænings-program, der sikrer gode løbs-placeringer. Det har sportseleverne selv sørget for. Sammen med nogle efterskole-kammerater har Søren og Kristian dannet en løbeklub. Og i løbeklubben løber de 6 kilometer tre gange om ugen. Derudover står de tidligt op hver morgen og løber den obligatoriske morgengåtur på cirka 1,5 kilometer i fuld sprint.

“Tre gange om ugen går vi så morgengåturen en gang til sammen med de andre for at få det sociale med,” fortæller Kristian.

efterskole-elev på flot andenplads i løb

Kristian Kjærgård Jakobsen kom i mål i den flotte tid 17.15 minutter.

Fællesskab omkring store løb

Sportslærer Benjamin Gade tilmeldte sportslinjen til Knæk Cancer løbet, fordi det er en god fælles oplevelse at være en del af et stort løb.

“Og vi behøver bestemt ikke vinde medaljer,” griner Benjamin Gade.  “Alle kan være med – uanset niveau – sport er for alle,” pointerer sportslæreren.

“Men der sker noget med os i store konkurrencer. Når vi får et løbenummer med vores navn på t-shirten og venter på startskuddet, så kan jeg kan mærke på eleverne, at de er helt anderledes fokuserede end før en almindelig eftermiddags-løbe-tur på efterskolen,” fortæller sportslærer Benjamin Gade.

“Bagefter har alle en fortælling om deres eget løb og deres egen kamp. Og det ryster sportsholdet endnu mere sammen socialt.”

Læs mere om Sportslinjen på Efterskolen Ådalen.

God energi - efterskoleelev løber i mål

Strategi for løbet

“Min strategi var at følge efter én, der løb i mit tempo, og jeg fandt en lille flok, jeg løb efter,” fortæller Søren.

Men da ruten delte sig i to distancer – 7 eller 4 kilometer – drejede resten af flokken mod de 7 kilometer, så da Søren selv drejede mod 4-kilometers-målstregen, lå han pludselig forrest i løbet.

Kristians strategi lignede løbekammeratens:

“Min strategi var at følge med Søren. Det gik også helt fint, lige indtil han løb fra mig,” griner Kristian, der alligevel løb med andenpladsen.

efterskoleelev til løb

Motionsløb i Mindeparken

Deltagerne løb gennem den efterårssmukke Mindepark i Aarhus. Nogle af billederne er taget af Erik Laursen og Cathrine Randrup for Aarhus Motion og Knæk Cancer.

Løbeklubben vil i endnu bedre form

Efter løbet havde både Søren og Kristian lyst til at løbe en runde til. Så formen er allerede god. Året inden efterskolen begyndte Søren at løbetræne med sin far, og han vil gerne i endnu bedre form.

“I løbeklubben vil vi begynde at løbe en længere rute,” fortæller Søren.

efterskoleelever løber motionsløb

“Vi løber hurtigere og hurtigere,” siger Kristian. “I begyndelsen af efterskole-året kunne jeg knap løbe to kilometer, eller jo jeg kunne godt, men jeg blev meget stakåndet. Efter vi har trænet i et par måneder, kan jeg sagtens løbe seks kilometer.”

efterskole-elev målstreg løb stolte sportslærere

sportsholdet samler kræfter efter løbet

Sportsholdet samler kræfter efter løbet.

Læs mere om Sportslinjen på Efterskolen Ådalen.