Chris og Oskars stemningsfulde rap “Venter” er udvalgt til finalen i DM i sangskrivning for efterskoler.

Venter. Det er titlen på Oskar og Chris’ bidrag til DM i sangskrivning for efterskoler, der er udvalgt til finalen. Sangen handler om de mudrede og forvirrede følelser, man har i et forhold, der er ved at dø. Så venter man nemlig. På en telefon-besked der ikke kommer og en afklaring.

Lyt til Venter (musik-video følger senere)

“Teksten bygger på vores egne erfaringer,” fortæller Oskar. “Processen er svær, inden man erkender, at et forhold er i opløsning.”

“Den tavse telefon er gennem nummeret en metafor for forholdet,” fortsætter Chris.

Læs mere om musik på linje på Efterskolen Ådalen

Sang indspillet igen og igen

De to musikere beskriver genren som en blanding af hiphop og blues … med en poppet tone. Nummeret er blevet til i Efterskolen Ådalens lydstudie, og Chris og Oskar har løbende ændret og genindspillet nummeret i mange forskellige versioner, før de blev tilfredse med stemningen og beatet.

“Hen over vinteren og foråret arbejdede vi rigtig mange aftener i lydstudiet – vores venskab blev stærkt gennem musikken og inde i det studie,” siger Chris.

sang skabt i lydstudie til DM i sangskrivning for efterskoler

Chris og Oskar har skabt sangen Venter i efterskolens lydstudie. Nummeret er indspillet i 37 spor.

Fra trommeslager til rapper

Oskar har musik på linje, og i løbet af året har han lært at bygge en sang op fra bunden. Han er trommeslager, men i musikundervisningen fik han også rytme og flow i sin stemme, og udfordrede sig selv ved at rappe. Og endelig har han lært at indspille i et lydstudie og komponere i musik-programmet garageband.

“Vores musiklærere Niels og Randi har lært os alt det grundlæggende, og så har vi selv eksperimenteret os frem til vores udtryk,” siger Oskar.

Duo’en kalder sig “VERDEN”. Navnet passer til sangens titel: VERDEN – Venter. Og til VERDENS fremtidige numre.

Her kan du lytte til sangene fra samtlige 15 finalister i DM i sangskrivning for efterskoler. Repræsentanter fra musikbranchen kårer vindersangen.