Hvide skjorter og blankpudsede sko. Og  naturligvis et par yndige kridhvide kjoler med brude indeni. På en skøn sommerdag lovede bedste-veninderne Ida og Julie hinanden evigt venskab – BFF – i en rørende ceremoni og kæmpe bryllupsfest på efterskolen. Eleverne planlagde selv brylluppet og festen levede op til alle bryllupstraditioner. Det var ikke til at spotte en eneste hættetrøje eller badesandal til festen, så hvis genbrugsbutikken Røde Kors i Hørning har udsolgt af butterfly  og laksko, så skyldes det brylluppet på efterskolen. 

bryllup efterskole - blomsterpiger

Traditioner blev holdt i hævd fra start til slut. Albert var ringbærer og Maren og Josefine pyntede vejen for brudeparret med velduftende blomsterblade.

bryllupsfest på efterskole - vielsen

Præsten – alias Theo – læste både et vers fra bibelen og et vers af Malk de Koijn, inden han viede Ida og Julie, og løfterne blev afgivet i en højtidelig ceremoni.

Lea, vores knalddygtige billedkunstelev, agerede bryllupsfotograf, og hun har taget alle pletskuddene af brudeparret og kammeraterne.

bryllup på  efterskolen - ringene passer ikke

Vejret var skønnere end skønt, og alt klappede perfekt. Altså bortset fra ringene, hvor omkredsen vist manglede et par millimeter.

bryllupsfest på efterskole - ris over brudeparret

Gæsterne forsynede sig med rigelige mængder ris fra køkkenet og overdyngede brudeparret efter ceremonien. 

Middagen var en lækker tre-retters-menu. Rejer med avokado, unghanebryst og dessert. Kasper serverede alle lækkerierne for kammeraterne. Alle elever fik tildelt en rolle til festen. Tjener, brudepige, best-man, far, mor, onkel, veninde, taler, præst, sangskriver, festmusiker, bryllupsfotograf…

bryllup på efterskole - brud med best man


Efterskole-elever skrev bryllupssang til brudeparret

Emilie, Karoline og Anna skrev en sang til brudeparret på melodien Kongens Have med Topgunn. Her et enkelt vers:

“Jaer jeg sagde
Julie fra Nibe
Ida fra København
I var som skabt for hinanden
langt før I kendte Mads Mikkelsens navn
Trods mange skænderier
Og mange gange i ske
Formår I altid at få hinanden til at
grine og le”

bryllupsfest på efterskole - brudepiger og blomsterpiger

Drømmebryllup på efterskolen

bryllupsbillede to veninder

Bryllupsfotograf Lea tog også det traditionelle bryllupsbillede. Og familiebilleder af brudene og deres fædre … Andreas og Rune. 

 

Efter brudevalsen spillede bandet Red High Magic featuring Elinborg op til fællessang og fest. Og drømmebrylluppet lakkede mod enden. Den eneste bagside ved sådan en bryllupsfest er, at det bliver svært at leve op til efterskole-brylluppet, når det virkelig gælder!


Flere weekender om året planlægger eleverne selv et stort weekend-arrangement. Læs mere om hverdagen på Efterskolen Ådalen