Efterskolens dramahold skabte et eventyrligt, forhekset land fyldt med alfer, troldkvinder og en ond dronning. 0. klasse fra Åskolen deltog i skuespillernes første børneteater-forestilling: Eventyr-stien.

Eventyrstien gik gennem boldbanen, bålpladsen og Aarhus å og de søde tilskuere fra 0. klasse medvirkede selv i stykket. Ved hjælp af magi og eliksir vristede børnene eventyrlandet ud af den onde dronnings jerngreb, så den gode dronning igen kunne regere.

For efterskolens drama-elever var den helt store udfordring at spille børneteater under åben himmel. Og blive i rollen som krage, alf eller troldkvinde og lade rollen svare på børnenes spørgsmål og indfald.

Fantasien sejrede

Det lykkedes. Fantasien sejrede. Børnene levede sig helt i eventyrets trængsler, godt hjulpet på vej af åens rislen, røg fra bålet og fuglefløjt.  En af 0-klasse drengene sagde efter forestillingen:

“Det er det bedste teater, jeg nogensinde har været med til”.

Børneteater skabt i samarbejde mellem Drama og Billedkunst

Drama-eleverne fandt på eventyret. De flotte fantasifulde kostumer blev skabt i sy-værkstedet af de kreative elever på efterskolens billedkunstlinje. Læs mere om Drama på efterskolen Ådalen.

dramaholdet spillede børneteater på efterskolen

En alf beder børnene om hjælp til at befri eventyrlandet fra den onde dronning.

 

børnene inddrages i børneteater-forestillingen på efterskole

En troldkvinde brygger en grøn eliksir sammen med børnene.

 

Naturen spillede en stor rolle i efterskolens børneteater

Børnene mødte en vandprins, der boede i et træ.

 

Den gode dronning bekæmper den onde dronning i børneteater på efterskole

Børneteater-forestillingen Eventyrstien handler om kampen mellem det gode og det onde. Den gode dronning og den onde dronning.

 

børn og god dronning i børneteater på efterskole.

Børnene befriede eventyrlandet fra den onde dronning, så den gode dronning igen kunne regere.

 

 

Linjefaget Billedkunst har skabt de flotte, eventyrlige dragter til dramaholdets forestilling, og for eksempel bestemt at eventyrlandets alfer er i røde kostumer.

 

Kostumerne er fantasifulde. Til højre sidder vandprisen og kragen i et træ. Til venstre poserer to vidt forskellige troldkvinder med “cd-bukser”, spåkugle og kvaster.

kostume-tilretning

Billedkunst tilretter kostumerne.

 

Læs mere om linjefaget drama og linjefaget billedkunst.