Faglighed

Faglighed – Et godt sted at lære!

Vi har høje ambitioner. Faglighed skal føre til mere end blot at kunne gengive et fagligt stof. Fag og viden skal lære os at forstå den store verden og vore nærmeste omgivelser, og undervisningen skal sætte os i stand til bedre at kunne vurdere det, vi møder. Derfor er en høj faglighed i centrum på Ådalen.

Derfor arbejder vi med at lære på flere måder. I de prøveforberedende klasser modtager du undervisning der sigter mod Folkeskolens afgangsprøver. Men ud over det skal undervisningen på Ådalen være med til at øge din kritiske sans og styrke dine demokratiske muligheder og kompetencer.

For at alle få mest muligt ud af undervisningen er der to eller flere lærere det meste af tiden. Det giver plads til både at give ekstra udfordringer og ekstra hjælp. Alle klasser har elektroniske tavler og du får en Mac Book når du starter på skolen. Vi bruger Google apps, så det er let at samarbejde og holde styr på dine ting.

På Ådalen kan du få prøveforberedende undervisning i 9. og 10. klasse. Du kan også vælge vores projektorienterede og prøvefrie 10. klasse – Projek10L.

IMG_3569

På tværs af klasser laver vi i løbet af året nogle fælles projekter. De sætter stoffet i perspektiv og lærer dig om samarbejde, innovationsprocesser, kreativitet, samfund og demokrati.

Klasseturen

Den første anderledes uge er klasseturen. Det er en tur der har flere formål. Det ene er det faglige indhold. Det er forskelligt fra år til år. Men derudover skal turen ryste jer sammen, så I har det godt og det føles trygt at lære, fejle og sejre i fællesskab.

Processed with VSCO with c1 preset                      Processed with VSCO with c1 preset

Det Æstetiske univers

En uge hvor vi fordyber os i kunstneriske udtryk. Du lærer om kreativitet og innovation i mødet med kunsten. Det er nemlig vigtige egenskaber i arbejdslivet og i menneskelivet generelt. At lære er ikke kun at tilegne sig det nogle andre har udviklet eller fundet ud af. At lære er også en udforskningsproces. Hvad mener du om verden? Og hvordan vil du udtrykke det der er dig?

Se dagens lys

Vores store demokratiprojekt er en udfordring til dig og fællesskabet. Hvad ville der ske hvis skolen ikke havde nogle regler, ingen faste rammer? Hvad hvis det var dig og alle de andre elever der skulle bestemme? Hvordan klarer I den udfordring sammen? Og hvordan skal beslutningerne tages?

Fællesprojektet

Er et stort sceneprojekt. Vi laver en forestilling og alle skal på scenen. Men der er jo også nogle der skal lave kostumer, lyd, lys, scene, mediedækning, plakater osv. Alle er igang hele tiden og til sidst inviterer vi venner, gamle elever og familier til at komme og se det endelige produkt.

Det er en hård proces der kræver meget arbejde. Her på skolen er eleverne nemlig med til at udforme og udvikle stykket. Det giver kriser undervejs, men også stor stolthed når vi endelig kan lade tæppet gå.

IMG_3747

Berlin-rejsen

På vores årlige forårstur til Berlin står kulturen og historien i centrum. Byen emmer af sommerstemning og gør indtryk med sin levende undergrund, sine imponerende bygninger og selvfølgeligt sin brutale historie. Det er nu det er tid til at nyde hinandens nærvær på den sidste intense fællesoplevelse.

Her er både tid til at lære en masse om verden og at få byen under huden på cykelture og på egen hånd.

DSC_1220DSC_1337DSC_1126

DSC_1309DSC_1152DSC_1294