Hverdagen

Hverdagen på Ådalen

Livet på en efterskole er anderledes end livet som elev i en almindelig folkeskole. Vi tilbyder nogle andre fag og har en masse fællesaktiviteter på tværs af årgangen. Vi spiser sammen, sover sammen og griner sammen. Her kan du gå i dybden med det, du interesserer dig mest for – eller opdage helt nye sider af dig selv.

Herunder får du et lille udpluk af det, der er med til at gøre et år på Ådalen til noget helt specielt!

___________________________________________________________________________________________________________

Folkemødet 2016: Demokrati i øjenhøjde

Vores prøvefrie årgang Projek10L sørgede for, at Ådalen var repræsenteret ved Folkemødet på Bornholm, hvor politikere, journalister og debattører samledes på solskinsøen fra d. 16. til den 19. juni.

politik

Lørdag d. 18. juni stod vores elever for en aktivitet kaldet “Det Politiske Kompas,” hvor Søren Pape Poulsen (C) og Nilas Bay Foged (Å) debatterede en række emner, og hvor publikum løbende flyttede sig mellem en ja- og en nej-side i det telt, debatten foregik i.

Demokrati er på dagsordenen på Efterskolen Ådalen hver dag, hvor eleverne har medindflydelse og bliver hørt og inddraget i store såvel som små beslutninger. Turen til Bornholm var for at opleve demokratiet i øjenhøjde og for selv at være med til at skabe det.

Eleverne skal bidrage til det samfund, de er en del af, og derfor står de selv for arrangementet på Bornholm,” fortæller Thomas Friis Kjeldgaard, der er lærer i Projek10L.

Det var i år første gang, Efterskolen Ådalen deltog på Folkemødet, og da det var en stor succes, kommer Folkemødet sandsynligvis på skoleskemaet i årene fremover.

Berlin: Optankning på kulturkontoen

Vi fik en på opleveren, mærkede historiens vingesus og blev rystet solidt sammen på tværs af årgangen, da vi besøgte Berlin midt i april. Vi sled fodsålerne flade, trampede i pedalerne på cykel-sightseeing og pendlede fra den ene U-Bahn-station til den anden. Vi besøgte bl.a. Brandenburger Tor, Holocaust-monumentet og Stasi-fængslet – og var et smut forbi stort set samtlige vintagebutikker på Kreuzberg.

To uger inden afrejse havde vi besøg af den professionelle hiphopdanser Mendibi Khan, som selv er fra Berlin. Han lærte eleverne og alle ansatte en dans, som vi lavede på Alexanderplatz og hovedbanegården som en såkaldt flash mob.

Udover at få tanket op på kulturkontoen fik eleverne også øvet deres tyske gloser, så nu er vi klar til sommerens eksaminer!

24 timers challenge

Skolebøgerne blev skiftet ud med regnorme, badehætter og teamwork i det sidste døgn inden påskeferien:

Februar 2016: Fællesprojektet ‘Peer Gynt’

Decemberhygge

Terminsprøver

Værelsesflyt

Store Flyttedag for eleverne på Efterskolen Ådalen:

Chilismagning

En 20 timers arbejdsproces i løbet af linjefagsdagene bød bl.a. på dette produkt fra Film & Medier:

Blaffersangen

Samproduktion mellem Musik & Performance og Film & Medier:

Projek10L udsmykker klasseværelse

LibDub

Alle elever arbejdede lørdag d. 26/9 på dette fælles projekt:

Klasseture

Vi har været på tre forskellige klasseture med vidt forskelligt fokus. Herunder kan du se lidt billeder fra hhv. turen med 9.A og 10.A:

35-års fødselsdagsfest

Gensynsglæden var ikke til at tage fejl af, da omkring 350 gæster fra nær og fjern og helt tilbage til Årgang 1 indtog Ådalen. Skolen kunne fejre sin 35-års fødselsdag lørdag d. 12/9 med festtale ved forstander Svend Andersen, fællessang, et forrygende lærerband, årgangsbøger og masser af kram.

IMG_9940 IMG_9960 IMG_9985  IMG_9995 IMG_9962 IMG_9967 IMG_0007 IMG_0026 IMG_0031

Å-tinget er blevet til!

Efter en afstemning i husene og til sidst i samling fik disse seks elever en plads i Å-tinget. Vi glæder os til at se, hvad de byder ind med af forslag, aktiviteter og mulige ændringer i dagsrytmen og hverdagen på Ådalen.

FullSizeRender

Udlevering af MacBooks

Sådan så det ud, da eleverne fik fingrene i deres nye Macbook-computere:

Første uge på Ådalen

Lidt forskelligt fra den første uge af skoleåret:

Cykeltur

En lille video fra vores fælles cykeltur:

Billeder fra Cykelturen i introugen: